Autor |
Wiadomość |
Konqer
|
Wysłany: 25 kwietnia 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Haav Gyr (cytat): |
To samo mógłbym powiedzieć o AD, po drugie nie odpowiadam na krzyczenie, po trzecie już wyjasniałem o co chodzi z animacją, jeśli nadal nie trafiają do ciebie słowa że chodzi o same wymyślenie animacji to trudno... |
Nie krzyczę na Ciebie, tylko wypisuje czarno, ekhm biało na hmmm..... brązowym :D że nie ma czegoś takiego jak podstawy ruchu. Ty naprawdę nie przyznasz się do błędu :) . No i jeśli mam dobrze rozumieć, to "wymyslenie animacji" rozumiesz jako wyobrażenie sobie jak ta jednostka ma się poruszać, bo innego sensownego wytłumaczenia nie ma.
Acid Dragon (cytat): |
Myślę, że za tym mogło iść coś więcej niż tylko przekonanie ich do walki w zamian za większą siłę. Może hipnoza? jakieś błyskawiczne przyswajanie wiedzy? rozwój mózgu? . Nie wiem, ale nie wydaję mi się, żeby te wszystkie stworzenia nagle w pełni zaakceptowały dziwną, futurystyczną technologię. |
Racja. No bo jak by to wyglądało - przychodzi jakiś mag do Ogra i mówi: "Bierz tę rakietnicę to będziesz mógł rozwalic co zechcesz", a Ogr na to "Aaa.... aaa.... jaaasneee.. Ja być bardzo ucieszony przez pana...". Może rzeczywiście coś w tym jest..... Inna sprawa - Minotauty i Nagi są raczej bardziej inteligentnymi stworzeniami i ich wyszkolenie nie powinno być problemem.
___________ Cenzura to reklama na koszt państwa.
Federico Fellini (1920 - 1993) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
|
|
|
Konqe (cytat): |
Nie krzyczę na Ciebie, tylko wypisuje czarno, ekhm biało na hmmm..... brązowym :D że nie ma czegoś takiego jak podstawy ruchu. Ty naprawdę nie przyznasz się do błędu :) . No i jeśli mam dobrze rozumieć, to "wymyslenie animacji" rozumiesz jako wyobrażenie sobie jak ta jednostka ma się poruszać, bo innego sensownego wytłumaczenia nie ma.
. |
Pisanie takwielkimi literami to w internecie krzyk :wink: to popierwsze, po drugie nie mogę się przyznać do błędu skoro takiego nie popełniłem, wiesz czym jest animacja ruchu?? przedstawi ci kolejnośc dzialań w robieniu gry szkic->animacja ruchów->bimapa komputerowa-> animacja komputerowa. Jeśli chcesz coś robić na opak to twoja sprawa, ale większość grafików komputerowych w ten sposób podchodzi do sprawy...
___________ From the beginnin' to end
Losers lose, winners win
This is real, we ain't got to pretend
The cold world that we in
Is full of pressure and pain
I thought it would chane
But its stayin' the same |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
|
|
|
Cóż, niech moderatorzy mi to wybaczą.......
Haav, tak jest ale głównie przy aniamcji 3D, ale na animacje ruchów w Heroes odpowiada układ odpowiednio ułożonych bitmap, które puszczone szybko tworzą ruch. To przecież oczywiste.... Ok. 70 takich bitmap tworzy wszystkie ruchy jakie może wykonać jednostka czyli atak, poruszanie się, śmierć. W Heroes (przynajmniej ]I[) nie można zrobić animacji bez mozolnego tworzenia każdego obrazka osobno.
___________ Cenzura to reklama na koszt państwa.
Federico Fellini (1920 - 1993) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
|
|
|
Widzisz nadal nie rozumiesz mnie zupełnie, chodzi o to że jak grafik wymyśli jednostkę przelewa ją na papier, później w GŁOwie obmyśla jej ruchy, ataki itp, potem przelewa znów to na papier i to jest wlaśnie podstawa to dalszej pracy przy komputerze, wszelkie ruchy jednostki musisz mnie najpierw w głowie, jeśli robisz to bez odpowiedniego przygotowania to potem wychodzą takie zakalce ruchowe jak w h4....
Proszę o powrót do tematu - chyba że chcecie kontynuować, to się wydzieli; Haav: nie ma potrzeby cytowania całej poprzedniej wypowiedzi - @lan
Losers lose, winners win
I thought it would chane
|
Powrót do góry
|
|
|
Thompson
|
Wysłany: 27 kwietnia 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Zadanie: zdobyć zadowalającą ilość podpisów by tchnąć projekt "The Forge" w życie.
Czas: Najwyższy :twisted: .
Pytanie do Acida: Czy gdybyśmy otworzyli temat ale przygotowany tylko na nasze podpisy to co tam powinno się znaleźć - nasze nicki i prawdzie dane (imię i nazwisko) :?:
___________ Kiedyś pewien człowiek powiedział, że prawda jest jedyną rzeczywistą rzeczą na świecie. Tylko ona zostaje, kiedy zedrze się zasłonę ciemności i cieni. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Wiwern
|
|
|
|
Moim zdaniem dodanie zamku Forge do heroesa jest trochę nieciekawe ale odrobinę technologii w herosie by się przydało 8)
___________ Wiwern-łowca bestii i innych maszkaron. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Thompson (cytat): |
Pytanie do Acida: Czy gdybyśmy otworzyli temat ale przygotowany tylko na nasze podpisy to co tam powinno się znaleźć - nasze nicki i prawdzie dane (imię i nazwisko) :?: |
Well, jeśli chodzi o wykorzystanie TEGO forum, to nie wiem, czy miałoby to zbyt duży sens, gdyż mogą się tu wielokrotnie wpisywać goście - wielokrotnie, pod różnymi nickami, a nawet mieszkańcy - po wylogowaniu i takie coś nie byłoby w ogóle wiarygodne. Poza tym, takie coś mamy już teraz - patrzysz na to.
Z drugiej strony, gdybyśmy poprosili o forum tylko dla mieszkańców, to po prostu znacznie zawęziłoby to krąg osób, które mogłyby się wpisać - tylko do Jasiniowców - wykluczając w ogóle np ludzi z innych krajów - nie mówiąc już o innych, polskich społecznościach.
Wg mnie jedynym sensownym wykorzystaniem IJB, a konkretnie - TEJ ankiety w sprawie Forge jest ostateczne podsumowanie dyskusji, zebranie nicków ludzi, którzy opowiedzieli się za Forge i przedstawienie tego Muadibowi (o ile UT pozwoli). Jeśli nikt nic nie zrobi, aby internetową formę petycji wykonać (a ja do tego czasu nie nauczę się w stopniu zadowalającym przynajmniej php :P), to tak trzeba będzie zrobić (będzie to jedyne, co MOŻNA będzie zrobić)... ale poczekajmy jeszcze "chwilę"...
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Thompson
|
Wysłany: 28 kwietnia 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
A więc czekajmy...........
___________ Kiedyś pewien człowiek powiedział, że prawda jest jedyną rzeczywistą rzeczą na świecie. Tylko ona zostaje, kiedy zedrze się zasłonę ciemności i cieni. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Aerdil
|
Wysłany: 4 czerwca 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Ja bym z chęcią zagrał nawet takim nieklimatycznym miaste, byleby było coś nowego, bo tak dobrze znam tą gre,że aż nie chce mi się w nią grać ,po prostu mi się znudziła, najwyżej z kolegami w pare osób, ale nowe miasto to zawsze by było jakieś urozmaicenie, można by zrobić od razu jakąś kampanie, z wrotami czasu np. że się przeteleportowali w przeszłość.
___________ nie inaczej |
|
Powrót do góry
|
|
|
Denadareth
|
Wysłany: 9 czerwca 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Muszę przyznać, że na początku byłem przeciw Forge ale po tym co przeczytałem na stronce Acida zmieniłem zdania. Skoro rzeczywiście połączyło by to cały cykl to z chęcią. Mimo wszystko jako smok nieskory do ryzyka wolałbym to jako patch.
Pozdrawiam
Denadareth
___________ "Jeśli komuś zaufasz to on Cię zdradzi, jeśli nikomu nie zaufasz zdradzisz się sam"- Roger Zelazny "Amber"
"Jeśli coś może pójść źle to pójdzie i to w najgorszym momencie"- Prawo Murphy'ego"
"Świat jest piękny- żartowałem" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Aries
|
Wysłany: 9 czerwca 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Moje zdania sa podzielone. Fajnie by bylo zeby doszedl nowy zamek nowe jednostki :) ale to wszystko odchodzi od klimatu H3. W H3 wszystko jest postawione na sredniowiecze, magie i ciekawe stwory fantazy ktre wszyscy znaja, a tu nagle wstapic maja w te szeregi istoty z nowoczesna technologia, cos mi tu nie pasuje :? . Co prawda jescze nie gralem w ta wersje wiec nie wiem jak to jest ?! Moze jak zagram to zmienie decyzje :wink:
___________ Wedrówka charówka po kres ku niewiadomemu. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Thompson
|
Wysłany: 19 czerwca 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Minął ponad miesiąc od mojego ostatniego postu, więc wznawiam się ze swoimi zapałami:
Acid - robimy coś czy nie?
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
Wysłany: 19 czerwca 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
najpierw prywatnie:
jeśli chodzi o moją osobę, to teraz mam w ogóle dość mało czasu na Jaskinię, HoMM i Forge, bo co prawda większośc egzaminów już za mną, to jednak został jeszcze ten najważniejszy. Czas będę miał gdzieś po pierwszym tygodniu lipca.
a globalnie:
Z mojej inicjatywy został jakieś dwa-trzy tygodnie temu wysłany mail do Fabrycego od WoG Teamu z krótkim przypomnieniem o naszym poprzednim mailu, w którym to opisaliśmy nasze prośby w związku z kodem źródłowym H3, Forge oraz propozycjami dla H5 i na który jedyna odpowiedź brzmiała "(...)teraz nie mam dla was żadnych informacji".
Obecnie po tych 2-3 tygodniach nie dostaliśmy nawet jednego słowa od Ubisoftu, a Fabrycy, jak sam widzisz, pojawia się wśród fanów cokolwiek rzadko.
W takim świetle prawdopodobieństwo jakiejkowliek współpracy jest cokolwiek nikłe. Myślę, że obecne szanse na Forge zmalały prawie do zera. Jednakże, jak mówiłem wcześniej - o ile sytuacja się nie poprawi, to po prostu spróbuję dokonać jakiegoś podsumowania tego topicu i wysłać to gdzie trzeba. Prawie przestałem liczyć na to, że to coś da, ale spróbować można...
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
Wysłany: 20 czerwca 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Ubi Soft specjalnie zwleka z decyzją, chcą najpierw zarobić na H5, pewnie puszczą jakieś dodatki, dopiero wtedy podadzą kod źródłowy H3 z Forge'm.
Jak już H3 przestanie ich jako produkt komercyjny interesować.
Proste i przejrzyste.
Losers lose, winners win
I thought it would chane
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
Wysłany: 20 czerwca 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
powiem tak:
twój wariant jest optymistyczny...
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
Wysłany: 22 czerwca 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
A ja powiem tak:
Może robie sobie teraz kryptoreklamę :P ale postanowiłem zrobić jedną jednostkę z Forge, mam obecnie 10 klatek, jest to cyber zombie i znajdzie się w moim patchu, jeśli acid jest zainteresowany tą jednostką to prosze o kontakt ze mną
___________ http://losux.prv.pl
http://userfriendly.pl
zarębiste - mówie wam :D |
|
Powrót do góry
|
|
|
Thompson
|
Wysłany: 22 czerwca 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Widziałem, ale to nie jest to.............
Kurcze, faktycznie trzeba sobie odpuścić. Mimo wszystko Forge'a maiłem zawsze w myślach i opowiadaniach i zawsze będę go miał.
A właśnie - skoro tu nie wypaliło to ja sam napisze do Fabrycego czy w związku z ciszą mogliby wypóścić chociaż kod źródłowy do H2... W końcu nie prosiłbym o tak wiele, a Forga możnaby umieścić także tam.
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
Wysłany: 6 lipca 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
ale w h2 nie ma erm :P hmm a wolałbyś grać żadnymi jednostaki czy tymi moimi? ja już z forge mam 2 i robię trzecią a poza forge mam jedną (ogrzego maga do obejrzenia w snach bogów)
___________ http://losux.prv.pl
http://userfriendly.pl
zarębiste - mówie wam :D |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
Wysłany: 9 lipca 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
przeniesłem to z subforum H5 (tam został link) no bo przeca to o H3 rozmowa ;)
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Rokan
|
Wysłany: 24 lipca 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Wydaje mi się że forge jest nieosiągalne...
___________ Tworzenie jest pasją... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Davids
|
Wysłany: 19 sierpnia 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Moim zdaniem byłoby to jedne wielkie polątanie zombie z goblinami w jednym zamku? Mechanizacja trupów? Lepszy by był zamek w klimacie heroes. Jakaś nowośc. Nie wiem, poukładac jednostki neutralne, stworzyć jedną lub dwie latające i taki zamek pasowałby do heroesów, ja nie jestem za, ale z drugiej strony coś nowego by się przydało... :cry:
___________ GTA SA... Czy ktoś rozumie latanie samolotem? |
|
Powrót do góry
|
|
|
Dagon
|
Wysłany: 1 października 2004 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Forge
Nie chcę tego czegoś. Skoro wszystkie jednostki tam przeszły to znaczy żę musiały mieć powód w postaci większej MOCY. a skoro tak to byłby wtedy najSilniejszy zmek W H3. Zaburzyłby wtedy naturakną równowagę( tak jak np.w H4)
___________ Brak inteligentnego pomysłu na podpis |
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|
|
|
Co to jest naturalna równowaga?
___________ "Draculi i wszystkim wampirom, które kochałem..." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
|
|
|
Podejrzewam, że kolega miał na myśli Balans gry :wink:
Losers lose, winners win
I thought it would chane
|
Powrót do góry
|
|
|
Yavor
|
Wysłany: 26 stycznia 2005 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Forge mogłoby być! Trzeba by sie tylko nad jednostkami zastanowić. Najsilniejszą mógłby być smoczy golem (coś a la ten z Homm4) z punktami ataku 27 :D Gry by to zbytnio nie zepsuło, o ile nie ustawiłoby się jakichś kosmicznych parametrów jednostki :P
___________ Jeśli mam dziś zły dzień, to znaczy, że zaraz inni też będą taki mieć. |
|
Powrót do góry
|
|
|