Autor |
Wiadomość |
Nami
|
Wysłany: 23 maja 2005 Zapowiedź Heroes V!!Pierwsze screeny!!
|
|
|
Zaczyna wyglądać coraz ciekawiej :D
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
Skąd: Z jednego z czterech światów stworzonych przez... : "Lord of the Nightmares"
|
|
|
|
MiB (cytat): |
@Tristan - to na pewno są screeny z H5?
|
Też jakoś nie wierzę ... Te screeny są brzydkie w porównaniu z tym co widzieliśmy do tej pory ... (zwłaszcza zamek )
Poza tym filmik z mapy przygody (ten 2-gi zdaje się ) pokazuje znacznie większe drzewa ... Mapa przygody tutaj wygąda jakby była robiona w 2d :) ...
W każdym razie jest trochę nieścisłości .... Może to jakaś wcześniejsza wersja gry??
___________ Darkness beyound blackest pitch, deeper then the deepest night
King of darkness, who shines like gold upon the Sea of Chaos.
I call myself upon thee! Swear myself to thee !
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Rytu Mullich
|
|
|
|
Powiem tak.Super Super Super.Jeżeli tak będzie się prezentował HEROES 5 to będzie to ideał który ma szansę pobić HEROSA 3.Wszystkie screnny są super.Pierwszy to pewnie początek gry lub jakiś filmik pokazujący atak na zamek przeciwnika.Drugi mapa przygody bardzo przypominająca tą z 3 :D :D .Trzeci i czwarty mapa walki (troszkę za mała 7>7kwadratów gdzie gryfy zajmują 4 pola,czytałe że teren bitwy powiększać się nam będzie wraz ze wzrostem ilości armi.)Natomiast piąty screnik pokazuje nam księgę czarów w której już widać nasze stare czarki z HEROSA 3 :D.I na koniec siódmy na którym widać jakiś zamek.Nie mam pojęcia co to za zamek.Czy jest to widok miasta czy cosik innego(nie wiem).Podsumowując będzie HICIOR.
___________ Wałbrzych wita(Piaskowa Góra zaprasza). |
|
Powrót do góry
|
|
|
Douger
|
|
|
|
Na E3 interfejs był całkiem inny. To chyba jakaś wcześniejsza wersja. Zresztą to prawdopodobne , bo wygląda gorzej.
W księdze czarów mamy 6 szkół.
___________ Guns N' Roses 4ever! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
Skąd: Z jednego z czterech światów stworzonych przez... : "Lord of the Nightmares"
|
|
|
|
Douger (cytat): |
N
W księdze czarów mamy 6 szkół. |
2 szkoły już znamy : light magic i summoning magic ...
Co dalej skoro jest light to pewnie jest i dark (death) :)
Ktoś ma pomysł jakie są pozostałe 3 szkoły ???
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Tristan
|
|
|
|
@Tristan - to na pewno są screeny z H5? |
Tak są z Herosów V :D Tylko że z tego co powiedział Nival to sprzed roku.....mimo wszytko są dalej bardzo interesujące :D Zauważcie że jest jeszce pikeman w zamku Haven. CZyli mamy już 7 jednostek na zamek<pikeman, miecznik, łucznik, czempion, gryfin, kapłan, anioł :) >
___________ Zapraszam na moją stronke www.klimbert.republika.pl :) Prosze wpisujcie sie do księgi gosci i zaglądajcie na forum :) |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
Wysłany: 24 maja 2005 Zapowiedź Heroes V!!Pierwsze screeny!!
|
|
|
Tristan (cytat): |
Tak są z Herosów V :D Tylko że z tego co powiedział Nival to sprzed roku |
To TAKIE informacje się mocno akcentuje na początku :P
Zdravim
MiB
___________ "Imagine there's no heaven,
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
Hmmm...
Coś mi tu ten tego tamtego... ktoś popuścił :?:
Sprzed roku?! I Jaskinia nic o tem nie wie :(. Mało tego Ci co się zapisali do Ubi na informację o news'ach nie dostali żadnego powiadomienia o trailerze :(. Ojjjj podpadają mi znowu firmy produkujące gry :(. Ech, co ja bym oddał żeby Heroes robił Blizzard.
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Tristan
|
|
|
|
Tristan (cytat): |
Tak są z Herosów V :D Tylko że z tego co powiedział Nival to sprzed roku |
To TAKIE informacje się mocno akcentuje na początku :P
Zdravim
MiB |
Wiem, wiem tylko że Nival podał te informacje pare godzin po ukazaniu sie screenów, z tego co mi wiadomo był to wyciek, szkoda że tak późny.....mogły sie te screeny pojawić rok temu :)
Nival również poinformował iż na dzień dzisiejszy jedynie 10% z tych screenów jest dalej aktualne<pewnie troskzi przesadzili z tymi 10% :) >
___________ Zapraszam na moją stronke www.klimbert.republika.pl :) Prosze wpisujcie sie do księgi gosci i zaglądajcie na forum :) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
może dadzą też jakąś szkołe dla barbarzyńców?
a i tak mam wrażenie że ta gra będzie super :]
jeszcze prawie 6 miesięcy i duzo do tego czasu sie może zmienić i nie powinniśmy jej przekreślać :lol:
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anthon
|
|
|
|
Kkamblu (cytat): |
może dadzą też jakąś szkołe dla barbarzyńców?
a i tak mam wrażenie że ta gra będzie super :]
jeszcze prawie 6 miesięcy i duzo do tego czasu sie może zmienić i nie powinniśmy jej przekreślać :lol:ort! |
hahaha, szkola magii dla barbarzyncow? 8)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
no w sumie racja :P ale po przyjżeniu sie to na screenie widać 4 szkoły magii
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
|
|
|
|
Czemu niby niee ??? A szkoła magii o nazwie "szamanizm" .... Może mi powiecie, że nie pasuje do barbarzyńców ???
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
Hmm Dla mnie w H5 pojawią sie następujące szkoły magii
- nekromancka świadczy o tym czar z ksiegi który przypomina klątwe
- przywoływania
- oraz po kazdym z zywiołów, ponieważ zwróćie uwage, że fireball otoczony jest w rogach płomieniami, bless roslinkami co symbolizuje chyba ziemie a chain lighting ma cos ala chmury .. Czyzby to oznaczało powrót do systemu z H3 ???
Pozdrawiam
Rycerz Mike
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ymir
|
|
|
|
Val Gaav (cytat): |
Czemu niby niee ??? A szkoła magii o nazwie "szamanizm" .... Może mi powiecie, że nie pasuje do barbarzyńców ??? |
Szamanizm?? :?: czemu by nie.Można by tam umieścić głównie zaklęcia wojenne
typu:
-żadza krwi
-pierwsze uderzenie
-klątwa
itd itp
___________ "It's not a dream Ymir is real" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haarald
|
|
|
|
Szamanizm:
Żądza krwi, pierwsze uderzenie, klątwa? I co jeszcze? Bo jakoś żadnych więcej nie widzę. Klątwa od zawsze wiązała się nekromantami i nie tylko w tej grze.
Przywołanie? Koszmar. Przecież w HoMM-IV zepsuło rozgrywkę. Magia ziemi opierała się głównie na przywołaniu: przywołanie tego stwora, tamtego i jeszcze innego. Stawała się przez tu nudna i nieciekawa.
Uważam że najrozsądniejsze byłoby pojawienie się żywiołów i dwie jeszcze jakieś albo całkowicie nowe szkoły bardziej specjalistyczne i co ważne żeby zaklęcia poszczególnych szkół były konkurencyjne wobec innych.
Zaklęcia wojenne? Przecież wiekszość zaklęć służy celom wojennym.
Dla barbarzyńców widziałbym dwa rozwiązania:
- albo żadnej magii (jak w IV)
- albo niskopoziomowe glidie jak w HoMM-III
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
|
|
|
|
Haarald (cytat): |
Żądza krwi, pierwsze uderzenie, klątwa? I co jeszcze? Bo jakoś żadnych więcej nie widzę. Klątwa od zawsze wiązała się nekromantami i nie tylko w tej grze.
|
Ja myślałem raczej o jakiś prostych zaklęciach (leczenie , jakieś odwołanie ,wzmocnienie , żądza krwii ) ... Czary byłyby słabsze od innych szkół (np nie byłoby zaklęć potęznych czy też działających na wszystkie jednostki) ale za to znacznie tańsze .
Zresztą i tak nie ma co o tym dyskutować bo to już nie zmieni kształtu heroes V . :wink:
Chodziło mi tylko o to że nie w każdej części homm barbarzyńcy byli pozbawieni czarów ... i że jak najbardziej jakieś czar do nich pasują (w h2 mieli nawet 5- cio poziomową gildię magów)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
Wysłany: 25 maja 2005 Zapowiedź Heroes V!!Pierwsze screeny!!
|
|
|
Kkamblu (cytat): |
no w sumie racja :P ale po przyjżeniu sie to na screenie widać 4 szkoły magii |
Przyjrzałem sie dokładnie i dopatrzyłem sześciu szkół magii. Podobnie zauważyłem sześc dobrze znanych surowców.
___________ "Draculi i wszystkim wampirom, które kochałem..." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haarald
|
|
|
|
czyli elementy HoMM-V utrzymane w konwencji "6":
- sześć miast
- sześć szkół magii
- sześć surowców
- sześć poziomów stworzeń
Ciekawe czego jeszcze będzie sześć? Może stopnie artefaktów i poziomów zakleć?
Szkoda ze nie 7. :wink:
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
no 4 bo widać takie niby "kule" a wyzej jest globus czy cos takiego i to pewnie chodzi o wszystkie zaklęcia a zakładka z człowiekiem to może jakieś dodatkowe umiejętności które posiada bohater?
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
Wysłany: 26 maja 2005 Zapowiedź Heroes V!!Pierwsze screeny!!
|
|
|
raczej 6, u gory walka a potem masz 6 szkol. btw. Tristan napisal ze screeny sa sprzed roku, a dodac wypada ze ta wersja to (za Drachenwald) preAlpha wiec raczej daleka do finalnej.
mnie cieszy powrot do zasady ze najpierw uderza atakujacy , potem atakowany ( nie jak w 4 rownoczesnie), wyglad ( na podstawie filmikow - udane przerzucenie w d3) , nie zespusuli wygladu jednostek ( dla mnie wiekszosc z 4 byla po prostu brzydka/slaba,i beznadziejnie sie poruszala).
ciekawi - na ktoryms filmie widac "drzewko" rozwoju miasta ( cos w stylu disciples, ale bez koniecznosci wyboru). 4(?) pozostale rasy(miasta/nacje), realne wymagania(jak beda na poziome w3 to by bylo ok) , i najwazniejsze GRYWALNOŚĆ (reszta i tak schodzi na dalszy plan)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
ciekawi - na ktoryms filmie widac "drzewko" rozwoju miasta ( cos w stylu disciples, ale bez koniecznosci wyboru)
bez koniecznosci wyboru pomiedzy dwoma liniami z utrata dostepu do niewybranej ofkorz :wink:
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Szon
|
|
|
|
Hmn ciągle pojawia sie liczba sześć... wceśniej napisałem że data wydania gry - obstawiam 26.06.2006 więc może poprawka do tego i napisze 06.06.'06r. :P
Co do szkół magi... pasował by mi system magii z czwórki tj szkoła życia z uzdrowieniami itp, szkoła śmierci - zaraza, klątwa itp, szkoła natury - tj przywoływanie, szkoła ładu - czary umyslu i szkoła chaosu - kule ognia, ogniste strzały itp :) to w połączeniu z nowymi opcjami mogło by dać fenomenalny efekt :)
___________ Wzajemna lekka niechęć, dzieląca oba oddziały, tliła się cicho, nie podnosząc głosu. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haarald
|
Wysłany: 27 maja 2005 Zapowiedź Heroes V!!Pierwsze screeny!!
|
|
|
Szon: Taka data jest całkiem realna choćby ze względu na dopracowanie szczegółów. Ja tam mogę poczekać nawet ten rok jeśli wyszłoby to na dobrze grze; pamiętając co stało się z HoMM-IV jeżeli chodzi o czas dystrubucji.
A teraz trochę żartem: Te szóstki mogą nie przypaść do gustu pewnemu ugrupowaniu i kontrowersyjnemu masterDJ'owi ze znanej rozgłośni tak jak to było w przypadku HP Rowling.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
Wysłany: 28 maja 2005 Zapowiedź Heroes V!!Pierwsze screeny!!
|
|
|
http://www.celestialheavens.com/show_big_potd.php?id=94
tu macie taki fajny scrren gdzie w komentarzu jest napisane 4szkoły magii :] (to ta ramka)
|
|
Powrót do góry
|
|
|