Autor |
Wiadomość |
Guinea
|
Wysłany: 21 stycznia 2004 Niech Wrocław Nie Będzie Gorszy
|
|
|
Ekhm... 14 to JEST sobota... a 15 to niedziela... zdecyduj się :P
___________ Achtung! Weasel!
|
|
Powrót do góry
|
|
|
LEVY
|
|
|
|
Moja propozycja lokalizacji:
Klubo-Kawiarnia Więzienna (przy ul. Więziennej :D oczywiście max 50m od Rynku).
Zalety to nastrojowe wnętrze (podziemia) i brak ograniczen wiekowych.
Dają driny, piwo, kawe i herbate, niestety nie ma zarcia, ale mozna miec wlasny prowiant.
I jest jeszcze kwestia godziny normalnie otwieraja ok. 19-tej. Jeśli lokal wam odpowiada (pytanie do wrocławian) to moge zagadac z szefem o wczesniejszym otwarciu, ale musialbym podac wstepnie jakas ilosc osob, wiadomo dla 2-3 nie otworza.
I jeszcze pytanie ile bedzie osob niepelnoletnich?
___________ http://mapa.heroes.net.pl chcesz zobaczyc skąd jesteśmy? zajrzyj. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Farmerus
Skąd: ciało z Wrocławia; serce z Taur Urgos; dusza wciąż błądzi
|
|
|
|
Grenadier (cytat): |
Jesli już, to sobota, 15, byłaby o wiele pewniejsza w moim przypadku, ale mną akurat sie nie przejmujcie, jeśli większości pasi piątek. |
I właśnie sobota, jeno, że 14 tego lutego :) jest terminem roboczo-ostatecznym :).
Levy!
Mie chiba (ta knajpa) pasi - w piątek jeszcze obejrzę przy okazji tamtych dwóch, co to mie ludzie polecili ("Kurna chata" i "Jaś i Małgosia").
Osób niepełnoletnich będzie zaś chyba 4.
Wszystkich, póki co wychodzi (przy dobrych wiatrach) jakoś koło 12tu :).
___________ nie ma lekko |
|
Powrót do góry
|
|
|
LEVY
|
|
|
|
Byłem własnie w Więziennej normalnie jest otwarta od 15-tej (sala dolna) górną otwierają o 19-tej, ale jak mala bedzie pałna to otworzą nam górną.
Kurna Chata jedzonko ok, nawet bardzo ok, ale nastrojowosc znikoma, Jaś i Małgosia dawno nie byłem, ale mam nie daleko :P więc zaraz sprawdze :)
Byłem szybki wiec tylko poprawie posta :)
Nastroj w Jasiu i Małgosi wydaje się ok (podziemia), tylko ze jest duzo jasniej niz w Wieziennej, strawa tez taka sama (ino napoje).
A najwazniejsze z tym 14-lutym to żart :?: prawda :?: (chyba nie chcecie tego mi zrobic :( )
|
Powrót do góry
|
|
|
Farmerus
|
|
|
|
LEVY...
A nie pasuje ten 14ty?
Jeśli masz inne, bardziej sercowe sprawy, to wybrankę też przyprowadź...
I zapodaj terminy, jakie Tobie pasują...
...ten wszak ostateczny jeszcze nie jest :).
Dzięki za sprawdzenie knajpek!
Oszczędziłes mi chodzenia.
Niniejszym mianowany zostałeś więc Oficjalnym Przewdnikiem Zlotu! :)
|
Powrót do góry
|
|
|
Vandergahast
|
|
|
|
no dobra, nie wiem czemu akurat w rynku, ale niech będzie. tylko pytanie brzmi o której? młodszym uczestnikom pseudo-biesiady godzina 21 może deczko niepasować. Więc o 20?
___________ Jestem wicemistrzem :]
Mój chomik ma balkonik.
Shit happens. All the time. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Guinea
|
Wysłany: 22 stycznia 2004 Niech Wrocław Nie Będzie Gorszy
|
|
|
Ekhm... o 20 to przyjezdni już będą odjeżdżać, przynajmniej jeśli o mnie chodzi.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Farmerus
|
|
|
|
Godzina spotkania to raczej 16:00.
Wiem, że wcześnie, ale nie wyobrażam sobie, by przyjezdni mogli zaczynać o 20:00 - toć (jak Guinea wspomniał) oni jeszcze do domu wrócić muszą, a droga daleka!
Gui...
...a powiedz ty mie szczerze (jak na spowiedzi), jakie są szanse na to, żebyś się jednak w ostatni dzień przed feriami (tj. piątek 13tego - ha!) urwał ze szkoły wcześniej i na 16:00 (mniej więcej) we Wrocq stawił?
Coś się mie bowiem zdawowywuje, że piątek może być terminem odpowiedniejszym - wszak w sobotę ktoś randkę mieć może, czy siakąś serenadę pod oknem śpiewał będzie... echh... zakochani :).
O ile oczywista, nie boicie się piątq trzynastego:)...
Pozdrawiam!
|
Powrót do góry
|
|
|
LEVY
|
|
|
|
Własciwie mi pasuja prawie dowolne terminy (za wyjatkiem 5, 14 i 26 lutego).
Co do knajpek w okolicach rynku to nie ma problemu pracuje niedaleko to moge pozwiedzac i poogladac (moze macie nastepne propozycje?)
|
Powrót do góry
|
|
|
Mirabell
|
|
|
|
Jeśli o mnie chodzi, to każdy termin od środy w drugim tygodniu ferii (czyli 11 lutego zdaje się ) mi pasuje. Jeśli chodzi o kawiarnię na Więziennej to nie byłam tam, ale słyszałam, że to fajne miejsce.. Tylko powinniśmy się wcześniej spotkać a Rynku i iść tam razem, co by wszyscy trafili :D
Acha, i jeszcze jedno, bo widziałam że takie pytanie padło: jeszcze do 1/4 tego roku (a więc w lutym) do osób niepełnoletnich się zaliczam.
___________ ...Zawsze znajdą się jacyś Eskimosi, którzy wypracują dla mieszkańców Konga wskazówki zachowywania się w czas olbrzymich upałów...
(S. J. Lec) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Guinea
|
|
|
|
Farm: niestety to tylko w praniu sprawdzić można :) czyli jeśli ustalimy na 13 lutego to się zobaczy czy będę czy nie ;)))
|
|
Powrót do góry
|
|
|
LEVY
|
|
|
|
Cytat: |
Acha, i jeszcze jedno, bo widziałam że takie pytanie padło: jeszcze do 1/4 tego roku (a więc w lutym) do osób niepełnoletnich się zaliczam. |
Mialem na mysli 'mocną' niepelnoletnosc :)
Przyszla mi do glowy jeszcze jedna knajpka (jak najbardziej nastrojowa - mroczna), niestety (albo i stety :twisted: ) zestaw potraw standardowy (zupa chmielowa, upgradowane soki, i poranna 'kawa czy herbata'). Wada moze byc muza (psychodeliczna, mroczny rock i ciezki metal). Nazwy knajpy nie pamietam
Lokalizacja: pl. Solny podziemia kolo Kredyt Banku (niestety do dzis podkop mi sie nie udal)
|
Powrót do góry
|
|
|
Farmerus
|
|
|
|
Dzięki za zaangażowanie LEVY!
Co do knajpki...
...nie ma co udawać, że ja się nadaję do jej wyboru, bo tak nie jest :oops: .
Tyś na miejscu i ze sprawą obeznany - wybierz więc Waść, a jako Oficjalny Zlotowy Przewodnik, towarzystwo do niej zaprowadzisz :). Jak coś, możemy przeca zwiedzić knajpek kilka :). Cała odpowiedzialność za miejsce niech opadnie na Ciebie :), choć lepiej, żey ciężarem wielkim nie była - a raczej zaszczytem. Przynajmnj w teorii :).
A co do terminu...
Czy naprawdę nie ma ani najmniejszych szans na tą sobotę 14tego?
Bo jeśli tak (czyli, ze sobota kategorycznie odpada), to umawiamy się na piątak już (wstępnie :) ) ostatecznie i wszyscy mobilizujemu Guineę (3mając gremialnie kciuki za niego), coby mu sie wyrwać ze szkoły udało :D:D:D.
Pozdrawiam
P.S.
LEVY:
moje gg: 5156576
jak coś, to zaggaduj :)
|
Powrót do góry
|
|
|
LEVY
|
Wysłany: 23 stycznia 2004 Niech Wrocław Nie Będzie Gorszy
|
|
|
No co sam mam wybierac? i pozniej wszystko bedzie na mnie? Chyba jest jeszcze ktos z wrocka? moze zaglosujemy? :)
Nie mowcie ze z wami tak zle i tylko mi nie pasuje 14-ty.
|
Powrót do góry
|
|
|
Farmerus
|
|
|
|
LEVY (cytat): |
No co sam mam wybierac? i pozniej wszystko bedzie na mnie? |
No jasne, że na Ciebie :). Przeca ło to mie właśnie chodzi :)!
A na poważnie: widać, żeś Waść zorientowany. Piszesz o knajpkach solidnie, każdą osobiście, własnymi oczętami żeś widział, to i skłonnym Ci wielce zaufać w dziedzinie wyboru tejże.
Przecież nie zaprowadziłbyś nas w miejsce niedpowiednie. :).
Zresztą, z tego coś napisał do tej pory, wszystkie 3(?) propozycje się mocno nadają - żadna z nich nie jest nieodpowiednia i zlot się w kazdym z tych miejsc odbyć może :).
Teraz jeno trza wybrać miejsce najodpowiedniejsze!, oczywiście wedle subiektywnych odczuć (najlepiej Twoich, boś naoczny świadek).
Mie osobiście, z opisów, to najmocniej pasuje owa Więzienna :). Ale przeca, skoro wszystkie knajpki w jednej okolicy są, to zdanie można zmienić i w ostatniej chwili, albo zadecydować nawet (choć osobiście nie polecam) już po spotkaniu się wspólnym na Rynq.
Ale, co ja sie martwię :):):).
Wszak to nie ja jestem Oficjalnym Zlotowym Przewodnikiem :D :twisted: :D
Chyba jest jeszcze ktos z wrocka? moze zaglosujemy? :) |
Pewnie, że są Wrocławianie poza Tobą :). Ale nie są oni Oficjalnymi Zlotowymi Przewodnikami :). Tyś jednomyślnie został wybrany, nasze zaufanie (bezgraniczne) jest q Tobie od nas skierowane i spokojnie możesz wybrać knajpkę taką, jaka według Ciebie najlepsza będzie.
No chyba, że siakieś głosy sprzeciwu będą :)...
Nie mowcie ze z wami tak zle i tylko mi nie pasuje 14-ty. |
A więc jednak o tej materii sprawy chodzi! :).
A nie chciałaby towarzyszka tysz się spotkać z Osadnikami?:) Czyżby koniecznie wymagała romantycznej kolacji we dwoje?:) :oops: .
Chociaż, jak se tak pomyślałem, to moja by mie jednak nie puściła, a nawet jeśli, to z problemami...
Echh... że też ludzie mają tak wielkie poszanowanie dla "świąt" hamerykańskich :):):).
Choćby i miłych! :).
Ale nic to!
Niech będzie piątek!
Jeno trza będzie naprawdę mocno kciuki za Guineę 3mać :)!!!
Vandergahast (cytat): |
no dobra, nie wiem czemu akurat w rynku, ale niech będzie |
Jeśli masz Waść propozycje jakichś odpowiednich knajpek od Rynku oddalonych, to rzucaj nimi śmiało - jednak niech dojazd w te miejsca będzie łątwy!
Zwłaszcza z PKP (dla przyjezdnych).
Z tego też głownie powodu Rynek jest głownie brany pod uwagę - w przybliżeniu, kazdemu do niego blisko. A i pochwalić się jest czym przed goścmi :).
Pozdrawiam!
|
Powrót do góry
|
|
|
Farmerus
|
|
|
|
Zapomniałbym :).
Od dzisiejszego wieczora do wtorq mnie nie ma - jadę se nabierać sił przed egzaminami :).
A ponieważ Enleth bardzo kciał pełnić jakąś funkcję ( :D :twisted: :D :oops: ), to niniejszym mianowany został
Tymczasowym (Lub Nie :)) Koordynatorem Zlotu :).
3majcie się! :)
|
Powrót do góry
|
|
|
Enleth
|
|
|
Ejże, spadaj! :P
Nie zgadzam się!
Mirabell ma wspaniały talent pisarki, więc przywódczy pewnie też - ona się nada :P
___________ Jeśli chcesz żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam... |
|
Powrót do góry
|
|
|
LEVY
|
|
|
|
To moze ktos chociaz walnie ze mna obchodzik po lokalach, co by wybor nie byl jednostronny :)
Cytat: |
A nie chciałaby towarzyszka tysz się spotkać z Osadnikami? Czyżby koniecznie wymagała romantycznej kolacji we dwoje? .
|
moze i by sie skusila, ale jest jeszcze kwestia pierworodnego (on raczej dlugo by nie zabawil)
|
Powrót do góry
|
|
|
Vandergahast
|
Wysłany: 24 stycznia 2004 Niech Wrocław Nie Będzie Gorszy
|
|
|
ja się mogę z tobą przejść, Levy :D a odnośnie propozycji, to może być alibi pod kredką i ółowkiem, fuga na manhattanie, dowolny z klubów na wzgórzu (oprócz sceny naturalnie :)) pomyłka która również znajduje się w oklicy i jest tam całkiem przyjemnie, wreszcie możemy się przejść do piekła i zgarnąć darmowy i całkiem solidny masaż... możliwości jest sporo.
Mój chomik ma balkonik.
|
Powrót do góry
|
|
|
Farmerus
|
|
|
|
Echh... :(
Plany wyjazdowe w łeb wzięły...
Dajcie znać tu na forum, kiedy i gdzie się spotykacie na poszukiwania zaginionej knajpy :).
Może (choć to mało prawdopodobne) i ja się zjawię.
Enleth:
Ale Mirabell to gość honorowy :) - nie wypada, by musiała się zajmować czymś tak przyziemnym jak organizacja zlotu :).
|
Powrót do góry
|
|
|
Mirabell
|
|
|
|
Oo, święte słowa :P
Tak poważniej, to ja nie bardzo się orientuję jeśli chodzi o miejsca, w których możnaby takie spotkanie zorganizować, więc nie za bardzo się nadaję.
___________ ...Zawsze znajdą się jacyś Eskimosi, którzy wypracują dla mieszkańców Konga wskazówki zachowywania się w czas olbrzymich upałów...
(S. J. Lec) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Ja też mogę się przejść ( jeśli mnie checie of kors :P) po tych knajpach...
Tylko jeszce zależy jeszce kiedy i o której bo ja zaczynam znów treningi po tygodniu przerwy, ale jakby co to moge się z 1 urwać i z lekcji też moge jak trzeba :D bo i tak ostatano żadko w skzole bywam :P wiec jakby co dajcie znać czy mnie chcecie do towarzystwa ;)
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mirabell
|
|
|
|
Pochodzić i poszukać też mogę pomóc, tylko że nie w przyszłym tygodniu (dopiero w lutym zanczy się :D )
(S. J. Lec) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Morgraf
|
|
|
|
moim zdaniem Więzienie może być. Nie najgorszy był by też Liverpool (sporu to chiba wielbicieli mocnego grania?).
A z bardziej oddalonych od rynku to mogą być jakieś ciekawe knajpki studenckie (przed sesją zapewne nie będzie tłoku?:). np. Tawerna na Wybrzeżu Wyspiańskiego (tam bodajże nie patrzą na legitymacje, a klimat jak i muzyka nie najgorsza).
13 luty może być, jak dla mnie wsio rowno.
Mam nadzieje, żę plany spotkania nie upadną.
pozdrowienie
___________ Jaki zły jaki pusty jest cały świat
(S. Staszewski) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Vandergahast
|
Wysłany: 25 stycznia 2004 Niech Wrocław Nie Będzie Gorszy
|
|
|
tawerna moze być, nie będę się musiał za daleko z chaty ruszać, a jeszcze lepiej w kuźni, to jest przy stadionie ślęzy jak by ktoś nie wiedział :) to najpierw umawiamy się na łażenie po knajpach a potem ustawiamy się w wybranej, tak?
Mój chomik ma balkonik.
|
Powrót do góry
|
|
|